30. november 2017:  CEPLJENJE PROTI GRIPI

V četrtek, 30. 11. 2017 od 13.00 do 15.00 bo v prostorih ambulante v vojašnici Kra cepljenje proti gripi za članice in člane Društva upokojencev ministrstva za obrambo. S seboj prinesite rumeno izkaznico o cepljenju.

Gripa, tudi influenca, je akutna virusna bolezen dihal, ki se zelo hitro širi. Pojavlja se predvsem v zimskih mesecih na severni polobli in ogroža vse prebivalstvo, še posebno starejše ljudi, bolnike s kroničnimi srčnimi, pljučnimi, presnovnimi in drugimi boleznimi in majhne otroke.

Cepljenje je enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred nekaterimi nalezljivimi boleznimi. Ne ščiti le cepljenih posameznikov, temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni tudi druge. V zadnjih desetletjih je bilo s cepljenjem preprečenih več smrti kot s katerimkoli drugim zdravstvenim ukrepom.

Pomembno je, da se za cepljenje odločamo na osnovi dejstev. Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje boste našli zanesljive informacije, znanstveno podprte nasvete glede cepljenja, pripravljene na osnovi dela naših in tujih strokovnjakov javnega zdravja. Program cepljenja v Sloveniji zagotavlja cepljenje proti številnim nalezljivim boleznim vsem otrokom in mladostnikom, pa tudi odraslim in starostnikom z različnimi zdravstvenimi indikacijami za cepljenje.

O cepljenju se lahko poučite tudi na spletnih straneh:

NIJZ – Cepljenje – za splošno javnost in Z znanjem do boljšega zdravja;

Vljudno vabljeni!