V prostorih Ministrstva za obrambo Republike Slovenije – MORS je bila v ponedeljek, 19. 12. 2016 podpisana pogodba s katero se ureja sodelovanje MORS in Društva upokojencev ministrstva za obrambo – DU MO za obdobje dveh let, od 1. 1. 2017 do 31. 12. 2018. Pogodbo sta podpisala Ministrica za obrambo ga. Andreja Katič in Predsednik društva upokojencev ministrstva za obrambo Milan Obreza.

01 PODPIS POGODBE 19DEC16DU MO je organizacija, katere članice in člani smo izključno upokojeni pripadniki SV, upokojeni delavci MORS in organov v sestavi MORS, upokojeni pripadniki TO Republike Slovenije in upokojeni delavci Republiškega sekretariata za ljudsko obrambo. Tudi v naslednjem dvoletnem obdobju bo DU MO opravljalo svoje poslanstvo in naloge ter sodelovalo z MORS in SV na področjih obrambe, športa, usposabljanja in humanitarnosti. DU MO podpira izvedbo dogodkov nacionalnega pomena in deluje v javnem interesu. Glavna področja sodelovanja med DU MO, MORS in SV so:

–           promocija MORS in SV, vojaških vaj in dnevov odprtih vrat enot SV;

–           sodelovanje pri izvajanju celostne skrbi za pripadnike SV in njihove družinske člane;

–           skrb za socialno vpetost članov DU MO v družbo;

–           ohranjanje domoljubnih izročil;

–           prenašanje znanj, izkušenj ter pomoč pri boljši usposobljenosti pripadnikov SV;

–           izvedba pred upokojitvenih seminarjev in prenašanje izkušenj;

–           aktivno sodelovanje pri športnih in kulturnih prireditvah v organizaciji MORS in SV;

–           družabna dejavnost s ciljem povezovanja članstva in ustvarjanja humanega prehoda iz aktivne službe v tretje življenjsko obdobje;

–           angažiranje in prizadevanje za izboljšanje odnosov civilnega okolja do MORS in SV;

06 PODPIS POGODBE 19DEC16DU MO bo tudi v bodoče podpiralo napore MORS, da se obrambni resor in SV razvijata z roko v roki s ciljem zagotavljanja stabilnega okolja in varnosti R Slovenije, kajti zavedamo se, da je stabilnost in varnost predpogoj za uspešno delovanje vseh ostalih institucij R Slovenije.

Po podpisu pogodbe smo si zaželeli lepe in mirne Božične praznike, ponosen in odločen Dan samostojnosti in enotnosti ter zdravo, uspešno in zadovoljno Novo leto 2017.

Pripravil: Janez Gomzi

Ljubljana, 20. 12. 2016