V petek, 13. 12. 2019 ob 13.00 je bilo v športni dvorani vojašnice Edvarda Peperka v Ljubljani tradicionalno srečanje upokojenk in upokojencev Ministrstva za obrambo z ministrom za obrambo g. Karlom Erjavcem, Načelnico generalštaba slovenske vojske generalmajorko Alenko Ermenc in njunimi najožjimi sodelavci.

Minister za obrambo Republike Slovenije g. Karel Erjavec je toplo pozdravil vse prisotne, ki smo se odzvali prijaznemu vabilu na prednovoletno srečanje, ki je postalo že tradicionalno. V kratkem in optimističnem nagovoru je predstavil napore ministrstva za obrambo za zagotovitev ustreznega statusa vsem njenim pripadnikom. Predstavil je nove ukrepe, s katerimi ministrstvi želi pridobiti in zaposliti nove pripadnike. Izrazil je voljo, željo in odločnost, da obrambnemu resorju zagotovi zadostna sredstva za primerno in ustrezno opremo, za varno opravljanje nalog doma in v tujini.  Veseli nas, da je v svojem nagovoru omenil, da smo vsi prisotni po svojih najboljših močeh gradili in vzpostavljali obrambni sistem Republike Slovenije od samega začetka osamosvojitve Republike Slovenije. Nagovor je zaključil z oceno, da je sodelovanje med MORS in DU MO pristno in pozitivno. Izrazil je željo, da bi takšno sodelovanje ostalo tudi v bodoče.

Predsednik Društva upokojencev ministrstva za obrambo Milan Obreza se je v kratkem nagovoru zahvalil za sprejem,  pozdravil vse prisotne in se zahvalil za tradicionalno dobro sodelovanje med DU MO in MORS ter Slovensko vojsko. Vsem je zaželel mirne in lepe praznike, predvsem pa zdravja in osebnega zadovoljstva v Novem letu 2020.

DU MO bo po svojih najboljših močeh tudi v bodoče podpiralo ministrstvo v nameri, da se materialni položaj zaposlenim v obrambnem sistemu, še posebej v slovenski vojski izboljša. Ravno tako bomo podpirali napore, da se na obrambnem področju sprejme ustrezna zakonodaja in potrebni dokumenti, ki bodo razvojno naravnani in usmerjeni v prihodnost tako, da bo slovenska vojska in obrambni sistem lahko kos vsem sodobnim varnostnim izzivom.

Minister za obrambo, g. Karel Erjavec je vsem skupaj zaželel lep Dan samostojnosti in enotnosti, mirne Božične praznike, ter zdravo, uspešno in zadovoljno novo leto 2020.

V nadaljevanju srečanja in druženja smo vsi udeleženci ugotovili, kako hitro je minilo leto od zadnjega srečanja. Prijetno je bilo ponovno srečati nekdanje sodelavce in poklepetati z njimi.

DU MO se zahvaljuje Ministrstvu za obrambo in vsem domicilnim enotam SV za korektno in profesionalno sodelovanje ter za izvedbo Načrtov civilno-vojaškega sodelovanja. Hvaležni smo tudi ekipama iz kuhinje EVOJ VEP in 10. MOTB/1. BR SV, ki sta pripravili odlično hrano in prijeten prostor za druženje. Tudi v prihodnje si želimo tvornega obojestranskega sodelovanja.

Vsem pripadnicam in pripadnikom Ministrstva za obrambo in slovenske vojske, kakor tudi njihovim najdražjim, želimo ponosen Dan samostojnosti in enotnosti, lepe, mirne in vesele praznike ter uspešno, srečno in zdravja polno novo leto 2020.

Foto album Prednovoletno srečanje z ministrom za obrambo, 13. 12. 2019 je pripravil g. Jožef Poje

Fotografije: g. Jožef Poje in Janez Gomzi

Pripravil: Janez Gomzi

Ljubljana, 13. 12. 2019