9. november 2017: PODPIS LETNIH NAČRTOV CIVILNO-VOJAŠKEGA SODELOVANJA ZA LETO 2018

V četrtek, 9. 11. 2017 je bil brigadir Milko Petek, Poveljnik sil slovenske vojske s sedežem v Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki gostitelj slovesnosti ob podpisu letnih načrtov civilno-vojaškega sodelovanja za leto 2018. Načrte z 28 predstavniki organizacij, zvez in društev, pomembnih za obrambni sistem, so skrbno pripravili in uskladili podpolkovnik Branko Tušar, načelnik oddelka za civilno-vojaško sodelovanje, podpolkovnik Franci Gostiša, višji častnik za sodelovanje s CO in njuni sodelavci.

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman je s Predsednikom Društva upokojencev MORS, g. Milanom Obrezo in s predstavniki preostalih organizacij, zvez in društev, pomembnih za obrambni sistem, podpisal 28 letnih načrtov sodelovanja. V kratkem, vsebinskem in spodbudnem govoru je izrazil zadovoljstvo z dosedanjim sodelovanjem ter poudaril pomen zaupanja v obrambni sistem. Ravno tako je izpostavil pomembnost izobraževanja, negovanja domoljubja, spoštovanja tradicije ter naše zgodovine.

Društvo upokojencev ministrstva za obrambo se v svojem delovanju nenehno zavzema in podpira vse napore Ministrstva za obrambo in Generalštaba Slovenske vojske, ki so usmerjeni v razvoj obrambnega sistema in izboljšanja materialnega stanja njenih pripadnic in pripadnikov. Nenehno imamo pred seboj tudi obvezo po recipročnosti. Razumemo vzajemnost, zato se na najboljši način trudimo obrambnemu sistemu na različne načine povrniti vse, kar nam z letnim načrtom civilno-vojaškega sodelovanja slovenska vojska zagotavlja.

Pihalni kvintet Orkestra Slovenske vojske je dogodku dal slovesno noto.

Našim domicilnim enotam se želimo zahvaliti za vse dosedanje sodelovanje, hkrati pa se veselimo prihodnjega sodelovanja. Vsem pripadnicam in pripadnikom obrambnega sistema želimo vse najboljše v prihodnje tako na osebnem, kakor tudi na profesionalnem področju.

Več o dogodku:

Podpora in zaupanje javnosti sta za Slovensko vojsko izjemnega pomena

Pripravil: Janez Gomzi

Foto: Janez Gomzi – DU MO in Martin Fabjan – PSSV

Ljubljana, 9. 11. 2017