V športni dvorani vojašnice Edvarda Peperka v Ljubljani je bilo 19. 12. 2016 redno, že tradicionalno prednovoletno srečanje z Ministrico za obrambo R Slovenije, ga. Andrejo Katič s sodelavci.

03 SPREJEM MORS 19DEC16Na srečanje smo bili povabljeni upokojenci MORS, ki smo se vabilu prijazno odzvali. Z zanimanjem smo prisluhnili nagovoru ministrice za obrambo ga. Andreje Katič, še posebej zagotovilom, da se bo obrambnemu sistemu v bodoče namenilo več pozornosti in da se bo zaustavil negativni trend. MORS bo v prihodnjem obdobju sprejelo številne normativne akte s katerimi bo v bodoče omogočeno lažje izvajanje poslanstva in nalog SV. Ministrica je nagovor zaključila z oceno, da je sodelovanje med MORS in DU MO pristno in pozitivno ter z zagotovilom, da bo takšno ostalo tudi v bodoče.

07 SPREJEM MORS 19DEC16Prednovoletno srečanje upokojencev MORS je tudi ena od priložnosti, da se nekdanji sodelavci srečamo, pogovorimo, spomnimo časov, ko smo bili še v aktivni službi in kako smo gradili naš obrambni sistem.

Naša velika želja je, da se tudi materialni položaj zaposlenim v obrambnem sistemu, še posebej v slovenski vojski izboljša. Prepričani smo, da je vojak, ki je zadovoljen s svojim statusom in s svojo plačo najboljša reklama za vojaški poklic in SV. Ravno tako bi bili zelo zadovoljni, da bi vsi tisti, ki se ob polni delovni dobi upokojijo, za svoje opravljeno delo prejeli tudi dostojno pokojnino.

09 SPREJEM MORS 19DEC16Ministrica za obrambo, ga. Andreja Katič  je vsem skupaj zaželela lepe Božične praznike, ponosen Dan samostojnosti in enotnosti ter zdravo, uspešno in zadovoljno Novo leto 2017.

 

 

Pripravil: Janez Gomzi

Ljubljana, 20. 12. 2016

Foto album Prednovoletno srečanje z ministrico za obrambo, ki ga je pripravil Jožef Poje.

01-Prednovoletmo