8. februar 2019: Prešernov dan, slovenski kulturni praznik in »17. pohod spomina in prijateljstva v spomin Janeza Svetina«
Članice in člani ljubljanske sekcije DU MO bomo že osmič zapored slovesno obeležili Slovenski kulturni praznik. Na poti do Bleda se bomo ustavili v Kranju si ogledali »Prešernov semenj« in se v Gostilni Kot okrepčali s kuhanim vinom ali čajem, ter s kosom kruha namazanim z zaseko.
V sklopu praznovanja Slovenskega kulturnega praznika se bomo na Bledu pridružili pohodnikom tradicionalnega, že »17. pohoda spomina in prijateljstva v spomin Janeza Svetine«, ki ga organizira Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Zgornja gorenjska. Izhodišče pohoda je v Radovljici, pot pa pohodnike mimo Lancova vodi na Bled. Pri Prešernovem spomeniku na Bledu bo ob 10.30 osrednja slovesnost. Po slovesnosti bomo z Bleda do Vrbe preko vasice Zasip hodili približno 2 uri. V Vrbi se bomo pri Prešernovi hiši na slovesnosti ponovno poklonili Francetu Prešernu. Na zasluženo kosilo se bomo zapeljali v Drago pri Begunjah na Gorenjskem.
Odhod izpred Koloseja v BTC-ju v Ljubljani 8. 2. 2019 ob 08.00.
Prijave zbira ga. Jelena Maček, M: 040 708 084.
Pripravil: Janez Gomzi
Ljubljana, 29. 1. 2019