19. april 2018: Izlet na Štajersko: Rogatec – graščina/dvorec Strmol – Boč, …

V četrtek, 19. 4. 2018 se bomo članice in člani ljubljanske sekcije DU MO odpravili na izlet v Rogatec, majhno mestece na skrajnem vzhodu Slovenije, na meji z sosednjo Hrvaško. Ogledali si bomo zelo lepo graščino Strmol, ki se omenja že v 15. stoletju in se podučili o še enem delčku naše domovine in zgodovine.

Po ogledu in okrepčilu v pri graščini Strmol se bomo zapeljali do Planinskega doma Boč. Tisti, ki bomo dovolj »fit« se bomo lahko v 1 uri povzpeli na Boč (979 m). Boč je med zadnjimi vrhovi v Karavankah preden le te preidejo prek Donačke gore in Maclja v Panonsko nižino. Boč ima dva približno enako visoka vrhova, ki sta med seboj oddaljena le pet minut hoje. Na enem so oddajniki in vojska, na drugem za planince dostopnem vrhu pa 20 m visok razgledni stolp s katerega se nam odpre izreden razgled. Poti severu pogled sega od Rogle preko Pohorja in Dravskega polja do Slovenskih goric in Haloz, na jugu pa od Kozjanskega, preko Posavskega hribovja do Gorjancev. Vsi, ki se ne boste odločili za vzpon na Boč, boste lahko uživali v sprehodih in počitku v okolici doma.

Dan bomo zaključili s kosilom v Planinskem domu. Glede na program, verjetno trojanski krof ne bo zadostna popotnica do kosila. V Ljubljano se bomo vrnili okrog 20.00.

Odhod izpred Koloseja v BTC-ju v Ljubljani 19. 4. 2018 ob 8.00.

Prijave zbirata Franjo Kovačević, M: 041 520 833 in/ali Jelena Maček, M: 040 708 084.

Grad Strmol

Pripravila: Franjo Kovačević in Janez Gomzi

Ljubljana, 29. 3. 2018