24. maj 2018: Botanični vrt Univerze v Ljubljani

V četrtek, 24. 5. 2018 si bomo članice in člani ljubljanske sekcije DU MO ogledali Botanični vrt Univerze v Ljubljani. Zbrali se bomo ob 09.00 pred Botaničnim vrtom v Ljubljani. Po prihodu bomo popili kavico ali čaj in pojedli rogljiček v čajnici pred vhodom.
Z vodenim ogledom Botaničnega vrta bomo pričeli ob 10.00. Botanični vrt na današnjem mestu deluje že vse od leta 1810. Program ogleda: splošen ogled zunanjega dela vrta – arboretum, skalnjak, rastlinski sistem in čebelnjak ter  ogled rastlinjakov – tropski rastlinjak in stari rastlinjak.

Po ogledu Botaničnega vrta si bomo malo oddahnili, si ogledali pristan na Špici in se po potrebi okrepčali v bližnjem lokalčku. Ob 13.00 bomo šli na kosilo v šolsko jedilnico nasproti Botaničnega vrta, …

Do Botaničnega vrta lahko pridemo:

Peš:

Od Prešernovega trga se sprehodite ob desnem bregu Ljubljanice in ko pridete do Špice prečkate brv na Špici in ste že v Botaničnem vrtu.

Z ljubljanskega gradu, se spustite do Dolenjske ceste in potem samo še prečkate Karlovški most.

Z mestnim kolesom (bicikelj) ali s svojim kolesom:

Postaja bicikelj je na Špici (št. postaje 22 Prule 8), da pridete v botanični vrt pa samo prečkate brv. Od postaje se že vidi tropski rastlinjak in Botanični vrt. S kolesom pa lahko greste tudi do rastlinjaka Tivoli, kjer je tudi postaja bicikelj (št. postaje 26 Škrabčeva ulica 2)

Z mestnim avtobusom:

Za obisk Botaničnega vrta lahko izkoristite mestne avtobuse št. 2 (postajališče Gornji trg), 3, 3B, 3G (postajališča Gornji trg, Privoz ali Strelišče), 11, 11B (postajališči Gornji trg ali Privoz) in 27 (postajališče Orlova).

S svojim avtomobilom:

Parkiramo lahko v okolici Botaničnega vrta.

Kje se nahaja Botanični vrt: Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana.

E-pošta: info@botanicni-vrt.si in splet: Botanični vrt;

Zemljevid:

Prijave zbirata Franjo Kovačević, M: 041 520 833 in/ali Jelena Maček, M: 040 708 084.

Pripravila: Branko Puhar in Janez Gomzi

Ljubljana, 15. 5. 2018