Sekcija “Slovenska Istra” iz DU MOS se je skupaj s člani OZSČ Koper tudi letos, 8. oktobra 2019, udeležila rednega letnega izleta pa naši lepi domovini.

Predsednik sekcije Darko Andrejašič je na koncu drugega mandata s sodelavci organiziral še osmi izlet. Tokrat smo si izbrali kraje od Iga, Rakitne in Bloške planote v prelepi naravi, jezerih in gozdovih ter višinskih točkah tega območja. Od Slovenske vojske smo kot vselej tudi tokrat dobili avtobus in to nov, ter dobrega voznika, ki nas je varno prevažal po strmih in ovinkastih cestah, ki pa so zelo lepo vzdrževane. Prva točka izleta je bil Izobraževalni center za zaščito in reševanje na Igu. Vodja centra g. Petrovič nam je s strokovnim sodelavcem predstavil njihovo delovanje, tudi s kratkim filmom, nato pa še ogled centra ob strokovni razlagi. Naslednja točka je bil ogled Podpeškega jezera in njegove okolice za katerega nekateri udeleženci do sedaj niso niti vedeli.

Podali smo se navzgor proti Krimu, točneje na prelepo planoto pri Rakitni. Na kratko smo si ogledali jezero, hotel in veliko vikendov, predvidevam predvsem od Ljubljančanov.

Po ogledu smo se že lačni podali na kmetijo odprtih vrat “Pri zidanci” na Rakitni in uživali ob okusnem kosilu z domačimi pridelki.

Zadovoljni smo se podali na naslednjo točko in sicer preko Rakitne proti Cerknici in naprej v Novo vas na Blokah, točneje Bloško jezero. Tudi do za naše člane večinoma neznano, a na presenečenje vseh zelo lepo urejeno s prijaznim osebjem. Ker je bil dan že krajši a lep in sončen smo utrujeni in zadovoljni posedli v avtobus in se napotili proti domu. Ob samem zaključku smo zapečatili izlet z manjšim prigrizkom in domačo kapljico v gostišču v Bertokih.

Tudi tokrat je izlet uspel, kar se je videlo tudi na zadovoljnih obrazih vseh udeležencev.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Darko Andrejašič, fotografije: Vasja Jejčič