Tudi letos so se člani sekcije DU MO Slovenska Istra udeležili tradicionalnega rednega izleta, strokovne ekskurzije, skupaj s člani OZSČ Koper. Izlet je bil 10. oktobra, in sicer v naše glavno mesto.

Po več letih obiskovanja vseh naših pokrajin, se spodobi obiskati tudi Ljubljano z veliko zgodovinskimi in kulturnimi znamenitostmi.

Ogled smo začeli v Muzeju novejše zgodovine, ožjemu ogledu parka Tivoli, nato smo se peš podali mimo zunanjega ministrstva, parlamenta, Kongresnega trga in tromostovja do vzpenjače do samega Ljubljanskega gradu. Vreme je bilo čudovito in razgled prekrasen.

Po spustu v mesto smo se vkrcali na ladjo in opravili zanimivo vožnjo v obe smeri z razlago posebnosti z obeh bregov Ljubljanice.

Ves ta ogled nas je že kar utrudil, pa tudi želodčki so se pričeli oglašati.

Z vojaškim avtobusom smo se iz bližine Prulskega mostu napotili v gostilno na Zaplani, kjer smo doživeli prijetno in kvalitetno kosilo, nakar smo se zadovoljni odpravili proti naši Obali.

Tudi tokrat se moramo zahvaliti Slovenski vojski, ki nam redno zagotavlja avtobusni prevoz.

Število udeležencev je bilo letos nekoliko manjše, saj se je določen del članov udeležil tudi centralne proslave ob 50 letnici TO, ki je bila isti dan v Ljubljani.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Darko Andrejašič; Fotografija: Darko Andrejašič, Ernest Žerjal